Diners Club

Kredittkort forbindes ofte med eksklusivitet og rikdom, og disse forventningene synker ikke når man hører om Diners Club. Dette er ikke bare et vanlig kredittkort, men det må på mange måter anses som en klubb fullstappet av fordeler og rabatter for de som har kredittkortet. Riktignok er Diners Club mer enn som så – det er faktisk et eget nettverk av betalingsløsninger, på lik linje som Mastercard og Visa. Kredittkortet Diners Club er altså ikke tilknyttet verken den ene eller den andre, men det er et helt eget selskap fra USA.

Betingelser og kostnader

Kredittkortet Diners Club velger man først og fremst fordi man ønsker å utnytte de fordelene man får av å ha kortet (les mer om dette i neste avsnitt), og ikke fordi man vil ha gunstige betingelser eller lav rente. Kortet har nemlig et årlig gebyr på 695 kroner, noe som medfører en noe høy effektiv rente – den ligger nemlig på hele 34,78%. Skal man handle ting på avbetaling med dette kredittkortet så vil det altså koste deg dyrt sammenlignet med for eksempel kredittkortet Santander Red, for 15 000 kroner som du betaler ned over ett år vil med Diners Club koste deg hele 2173 kroner.

Kredittgrensen er dog et stort pluss her. Faktisk så har ikke Diners Club noen kredittgrense, så her er det bare å slippe seg løs.

Fordeler og bonuser

Kredittkortet Diners Club gir deg eksklusive fordeler som få andre kredittkort gjør. Den store gulroten er inngangsbillett til over 600 flyplasslounger over hele verden, som man vanligvis ikke slipper inn i med mindre man har dette kredittkortet eller tilsvarende adgangspass fra andre selskaper. For deg som reiser mye er altså Diners Club uvurderlig. I tillegg får man også massevis av rabatter på alt fra leiebil til hotell og flyreiser. Nevnte vi også at reiseforsikring er inkludert i kredittkortet? Samtlige familiemedlemmer blir også forsikret under reisen, eller inntil tre medreisende dersom du reiser med personer utenfor familien. Ikke dårlig!

Søke om kredittkortet

Kredittkortet søker du om gjennom nettsidene til Diners Club. Det er svært lite å nevne om søkekriteriene her, annet enn at du naturligvis må være minst 18 år gammel for å søke. Men ettersom kortet har et årsgebyr samtidig som det er fri kjøpsgrense her, så vil du være avhengig av å ha en stabil og god inntekt dersom du skal ha et håp om å få innvilget søknaden. Betalingsanmerkninger er naturligvis fy-fy.