Du kan shoppe på forbrukslån

Drømmer du om den nye UHD-flatskjermen fra Samsung? Eller er det de nye skoene i utstillingsvinduet på Høyer som frister? I motsetning til hva mange tror, så er det fullt mulig å shoppe med forbrukslån. Du kan shoppe klær, møbler, drivstoff eller ta deg en runde på internettets mange elektronikkforhandlere.

Den store fordelen med forbrukslån er nemlig at du kan bruke pengene på akkurat hva du vil! Men er det lurt, spør du kanskje? Nei, vil nok de fleste eksperter svare. Men hvis man vet at man får penger inn i fremtiden, så er det ikke nødvendigvis noen krise om man unner seg et lite lån for å shoppe det man trenger eller har lyst på.

Så enkelt tar du opp forbrukslån

I dag er det dessuten enklere enn noen gang tidligere å søke om forbrukslån, mye takket være internett og dets goder. Hos de fleste banker tar det sjeldent mer enn 2-3 minutter å fylle ut en søknad, og du får dessuten svar på søknaden ganske så umiddelbart. Om du skal på handletur med venninnene i morgen, så er dette altså en god nyhet.

Vanligvis må man vente noen dager før pengene kommer inn på konto, men enkelte banker er faktisk så effektive at det er mulig å få pengene samme dag som man søker om lånet. Dette forutsetter dog at du søker om lånet tidlig på morgenen, ettersom det gjerne er noen timers ventetid på en bankoverføring.

Du behøver ikke stille med sikkerhet

En annen stor fordel med de fleste forbrukslån er at du ikke må stille med sikkerhet for å låne, slik man som regel må ved boliglån og andre typer lån. Enkelt forklart betyr det at banken ikke tar pant i noe hos deg, og du trenger ikke egenkapital for å søke lån. Perfekt for deg som trenger et kjapt lån for å komme i gang med shoppingen kjappest mulig.

Men ettersom man ikke stiller med sikkerhet, så har banken en langt større risiko ved å tilby deg et slikt lån. Derfor blir rentenivået høyere enn ved for eksempel et boliglån, noe som gjør et forbrukslån ganske så kostbart. Alt er naturligvis relativt, så for enkelte vil det være verdt å betale noen kroner i renter og gebyrer for å shoppe litt.

Konklusjon

Å shoppe forbrukslån er ikke nødvendigvis den beste ideen, men det er heller ikke noen «stor krise» forutsatt at man legger en plan for nedbetalingen. Vet man for eksempel at man får feriepenger om noen måneder, og kanskje noen ekstra kroner på skatten, så kan man betale ned en stor del av lånet da.

Et lite eller mellomstort lån behøver heller ikke koste skjorta hvis man betaler ned over flere måneder. Dette forutsetter dog at du sammenligner lånepriser for å finne et billig lån. Uansett så anbefaler vi at man alltid bruker så liten tid som mulig på å nedbetale et forbrukslån. Dette fordi at for jo lengre tid du bruker på nedbetalingen, jo dyrere blir lånet totalt sett.