Forbrukslån til bryllup

Hvor mye koster et bryllup? Et slikt spørsmål er naturligvis svært relativt, og det kan koste alt fra noen få tusenlapper til flere millioner kroner. Uten at det finnes noen tall på dette, så ligger nok snittsummen på norske bryllup på rundt 100 000 kroner. Selv om det å gifte seg nok er noe det største man opplever, så er dette mye penger for et gjennomsnittlig samboerpar. Finnes det noen lure måter å finansiere bryllupet på hvis man ikke har spart opp penger?

Hvis brudens far ikke betaler …

Den gamle tradisjonen om at brudens far skal dekke alle kostnader ved et bryllup blir neppe praktisert i veldig mange familier i Norge. Så når «pappa ikke betaler», og man selv ikke har spart penger til et bryllup, hvordan skal man da bli gift?

Jo, en mulig løsning er å låne penger gjennom et rimelig forbrukslån. Alt avhengig av hvor stort bryllup man skal ha, så behøver ikke renteutgiftene å bli for høye. Ta for eksempel denne artikkelen, som omtaler et brudepar som giftet seg for drøye 20 000 kroner. Et forbrukslån på en slik sum vil ikke medføre de veldig store ekstrautgiftene.

Kanskje får man også en del gaver fra gjestene, som kan brukes til å betale ned for bryllupet. Låner man da 100 000 kroner er det rimelig å anta at minst halvparten kan betales tilbake like etter bryllupet. Da er det kanskje verdt det å betale noen tusenlapper i renter og gebyrer for en heidundrende fest – og ikke minst for å gifte seg med den man elsker?

Bryllup på budsjett

Hvis man har behov for å låne penger til å arrangere et bryllup, så bør man heller ikke ta seg de store frihetene. Da er det viktig å forholde seg nøkternt til ting som alkohol, bryllupsreise, antall gjester og så videre. Kanskje reiser man ikke til Maldivene, og kanskje disker man ikke opp med fri bar på bryllupsfesten.

Det er helt klart mulig å stelle i stand et skikkelig bryllup uten de store kostnadene. Erfaringsmessig stiller gjerne gjester opp til kakebaking, forberedelser og øvrige ting som ikke behøver å medføre noen utgifter for brudeparet. Med et lite lån i tillegg da kan man sette den ekstra prikken over i-en, uten at man behøver å ta helt av.

Enkle tips for å redusere kostnadene

Et billig bryllup behøver ikke bety et kjipt bryllup. Det er gratis å gifte seg i kirken man sogner til, mens det fort koster noen tusenlapper dersom man vil gifte seg i en annen kirke. Det er mye penger å spare på å droppe band eller DJ, men å heller bruke en automatisk spilleliste. Lokale er også en stor utgiftspost. Her finnes det mange flotte valg tilpasset bryllup som ikke koster skjorta.

Kakebaking og lignende kan familie og venner stille opp på. Venninner og venner kan bidra til å lage bordpynt, invitasjoner, program og lignende. Printer man dette selv så kan man også spare mye penger. Et godt tips kan være å sjekke ut loppemarkeder og FINN.no for å finne pyntegjenstander og øvrige ting som trengs til bryllupet.

Konklusjon

Et bryllup på budsjett høres kanskje kjipt ut, men det behøver det absolutt ikke å være. Med et forbrukslån får man litt ekstra penger til bryllupet, uten at man behøver å ta helt av på grunn av det. Kanskje får man også en del gaver når man gifter seg, som kan brukes til å betale ned lånet i etterkant av bryllupet. Uansett så er det absolutt mulig å helt eller delvis finansiere et bryllup gjennom et lån uten sikkerhet. Har man funnet drømmepartneren, så er kanskje han eller hun verdt noen kroner ekstra i renter og gebyrer?